כשאנחנו אוכלים עד שהקיבה מלאה, כעבור 20 דקות מגיעה תחושת השובע, ואז אנחנו כבר ממש מפוצצים.
אם זה קורה שוב ושוב ושוב זה מחליש את שריר הסוגר, ואז חומצות עולות למעלה וגורמות לצרבת.
כשאוכלים מזון לא מעובד שקרוב לטבע עד כמה שאפשר, החומציות בקיבה יורדת ויש פחות חומצות שעלולות לעלות למעלה.
בנוסף, כשאוכלים עד 70-80% שובע ולא ממלאים את הקיבה, המזון מתעכל בצורה יותר טובה (משל מכונת הכביסה).
המשימה להיום: לא למלא את הקיבה ל-100%. כשאוכלים מזון שקרוב לטבע מאוד קשה להגיע לאכילת יתר, ולכן אם תאכלו מזון טבעי, לא מעובד, יהיה לכם יותר קל לעשות את זה.